Uutisia

23. elo, 2019

Joillekin saattaa otsikko herättää kysymyksen : miten niin, koska minä en käytä kuin pelkästään alkuperäisiä kasetteja joten miten minä hyödyn ?

Nykyisessä tilanteessa, kun tarvikekasetteja on paljon saatavilla ja monilta toimittajilta, joutuvat tulostinvalmistajat miettimään hinnoitteluaan. Alkuperäiskasetit eivät voi olla hinnaltaan " liian paljon " kalliimpia, koska muuten yhä suurempi osa kuluttajia siirtyy käyttämään tarvikekasetteja. Jos saatavilla ei olisi tarvikekasetteja, kuinkahan paljon alkuperäiskasetit maksaisivatkaan ?

6. elo, 2019

Epson on tehnyt laajan päivitysohjelman tulostimiin, tarkoituksena estää tarvikekasettien käyttö. Päivityksiä on jaettu jo viime syksystä alkaen ja ne ovat herättäneet kritiikkiä ja vastustusta kuluttajissa ympäri Eurooppaa. HP käynnisti pari vuotta aiemmin vastaavan päivityksen, jolloin pelkästään Hollannissa raportoitiin noin 7000 tulostimen lakanneen toimimasta yhden yön aikana. HP peruutti ohjelman ja pyysi myöhemmin kuluttajilta anteeksi.

Euroopan Unionin esityksessä tulostinvalmistajia kielletään estämästä tarvikekasettien käyttö ja annetaan kuluttajan oman harkintansa mukaan valita, kenen valmistamia kasetteja käyttää.